Utställning på Malmö stadsbibliotek i kallaste februari

Utställningen Dagböcker – originalbilder från Jag hör icke till något läger av Elisa Rossholm (Optimal press) och Min ö, mitt opium av Lisa Rydberg (Kolik förlag)
Visas på Stadsbiblioteket i Malmö under perioden 4 februari – 5 mars.

Välkomna på vernissage lördagen den 4 februari kl. 13.00!

Lisa Rydberg och Elisa Rossholm har båda grundligt bearbetat två stora författares dagböcker. Rydberg har penetrerat Anaïs Nins och Rossholm, Victoria Benedictssons texter. Texter som inte planerades ge ut när de skrevs. Dagböckerna som skrevs i stormens öga på olika sidor om Atlanten och under tider som har historiskt tyngd med personligt tilltal och skärpa. Det har Rydberg och Rossholm förmedlat i sina två serieromaner där de översatt dessa viktiga röster till historier som tillgängliggörs nu i samtiden.

Lisa Rydbergs bearbetning ger en aktuell fond till Anaïs Nins liv i exil under kriget. Om svårigheter att leva under kriget och alltid sakna sitt hem och yrke. Elisa Rossholm har tagit Benedictssons ångest och fångenskap i kvinnorollen och gjort det till bildpoesi där man olyckligt kan se könsmaktsordningen som finns kvar idag.

/Josefin Svenske, förlagschef på Kolik förlag

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter